• Vyhodnotenie Súťaže Mágia života

          • Z organizačných dôvodov sa verejné spoločné vyhodnotenie literárnej dvojjazyčnej súťaže Mágia života u nás v CVČ o desiatej hodine konať NEBUDE! Zborník príspevkov bude podľa propozícií dostupný v CVČ na prečítanie celý týždeň od 24.4.2023. Umiestnení v jednotlivých kategóriách si môžu ktorýkoľvek deň v spomenutom týždni prísť vybrať ceny v čase od 7:30 do 15:30.

            zbornik_Magia_zivota_2023.pdf    obal_zbornika_Magia_zivota_2023.pdf

            Výhercami v kategórii písania v anglickom jazyku sa stávajú:

            3. Carla Pham Quang

            2. Natália Kondrlová

            1. Sofia Kyšová

            Výherkyňou v kategórii písania v slovenskom jazyku sa stáva 1. Karyna Zakharchenko.

            Gratulujeme výhercom - tešíme sa na Vás u nás v CVČ!

          • Veľkonočné dielničky

          • Veľká noc je krásna príležitosť na jarné tvorenie a preto sme si s pomocou Silvie so SYLVYART pripravili pre deti veľkonočné dielničky, kde si mohli vyrobiť z papiera kuriatka, zajačikov aj kvietky. Nezabudli sme ani na dospelých, tí si svoju tvorivosť pretavili do výzdoby medovníkov. Vďaka p. Janke sa naučili správnu prípravu polevy a rôzne techniky výzdoby. Ďakujeme všetkým za príjemne strávené predpoludnie.

          • POZOR !!!

          • Z dôvodu havarijného stavu, odstavenia vody na ZŠ Východná, sú dnes 4.4.2023 VŠETKY záujmové krúžky zrušené. Za pochopenie ďakujeme.

          • Chemická olympiáda

          • Dňa 30.3. sa konal 59.ročník OK Chemickej olympiády kat.D v priestoroch ZŠ Východná.

            Zasúťažiť si mohli žiaci 8. a 9.ročníka základných škôl, 3. a 4. ročníka osemročných gymnázíí a 1. ročníka päťročných gymnázií.

            Olympiáda bola rozdelená na teoretickú a praktickú časť.

            Gratulujeme víťazom v tomto šk.roku a tešíme sa na ten ďalší. :)

          • Vyhodnotenie súťaže Hor sa do maľovania hôr

          • Do 2. ročníka výtvarnej súťaže Hor sa do maľovania hôr sa zapojilo 134 súťažiacich. Z každej kategórie nám prišli krásne práce a bolo naozaj náročné vybrať tri najlepšie. Porota pri rozhodovaní nakoniec prihliadala aj na dodržanie témy a zadania pre 2.ročník súťaže, ktoré bolo zobraziť konkrétnu ,,horu, ktorá vás očarila“. Víťazom srdečne gratulujeme:

            V 1. kategórii (5.-7.ročník)

            1. miesto: Nela Ragulová -  Kriváň
            2. miesto: Ela Sliacka - Fuji
            3. miesto: Sabina Höfenová – Tatry (Kriváň)

            V 2. kategórii (8.-9. ročník)

            1. miesto: Victoria Gašparovičová – Kriváň
            2. miesto: Vanesa Kopecká – Alpy- pohorie nespočetných štítov
            3. miesto: Lea Zelníková – Veľký Choč

            V 3. kategórii (stredné školy)

            1. miesto: Amanda Vendžúrová – Mount Susitna
            2. miesto: Lea Bučková – Ostrá (Veľká Fatra)
            3. miesto: Elena Kučerová – Lofoty

            Tento ročník udeľujeme aj dve špeciálne ceny: cena za originalitu pre školu ZŠ s MŠ J. Smreka Melčice-Lieskové a ich žiakov Natáliu Staňákovú, Adama Samaša a Karolínu Mizerákovú, ktorí zobrazili štíty Lomnický, Kriváň a Martinské hole a cenu členov CVČ Trenčín pre Nelu Kováčovú a jej obrázok Odraz hory na oblohe.

            Víťazov čakajú ocenenia v CVČ Trenčín, ktoré si môžu prevziať 31.3.2023 od 7:30-15:30, alebo po telefonickom dohovore v iný termín. Pre účastnícke listy si môžete prísť osobne alebo vám budú zaslané elektronickou poštou.

            Výstava prác z 2.ročníka súťaže sa uskutoční od 31.3.- 2.5.2023 v priestoroch CVČ Trenčín, Východná 9, 91108 Trenčín, na ktorú vás zároveň týmto pozývame.

            Ďakujeme všetkým súťažiacim 2.ročníka a veríme, že, aj keď ste tento rok nevyhrali, neodradí vás to v ďalšej výtvarnej aktivite a budeme veľmi radi, ak sa do súťaže zapojíte aj o rok. Ďakujeme aj obchodu Möbelix, že podporil lokálnu súťaž pre deti a mládež lákavými 100€ poukážkami a obchodíku Šikovnica- Južanka  za opätovnú spoluprácu a podporu súťaže. Už teraz sa tešíme na vaše práce v treťom ročníku s novou témou, ktorá veríme, že vás bude motivovať spoznávať hory, ich čaro a dôležitosť, aj touto formou.

          • RUN4FOREST

          • Dnešné počasie nám prialo. S pomocou dobrovoľníkov sme vysadili v Soblahove 200 sadeníc za štartovné, ktoré sme vyzbierali minulý rok vďaka behu za les "RUN4FOREST". Ďakujeme všetkým zúčastneným a hlavne p. Balušíkovi z Lesného hospodárstva, ktorý všetko zabezpečil a prichystal nám aj malé občerstvenie.

          • Pytagoriáda

          • Začiatok tohto týždňa odštartoval v priestoroch ZŠ Kubranská v Trenčíne, 44. ročník Okresného kola Pytagoriády. Svoje matematické schopnosti a rýchlosť v počítaní príkladov si zmeralo 262 žiakov 3. až 8. ročníka ZŠ a príslušných ročníkov osemročných gymnázií.

            V tejto súťaži neuspeje ten, kto vie IBA počítať. Dôležité je samotné čítanie s porozumením, trpezlivosť, vedieť si dať informácie do súvislostí. Nemalú úlohu hrá fantázia, zvedavosť, rýchlosť, bonusom je radosť z dobre urobenej práce...

            Gratulujeme víťazom v tomto školskom roku a tešíme sa na ten ďalší!

          • 21. marec 2023

          • Príď na krúžok v rozdielnych ponožkách a podpor s nami dobrú myšlienku :-)

            Rozdielne ponožky sa stali symbolom Svetového dňa Downovho syndrómu, pretože chromozóm má tvar ponožky.

            Dátum 21. 3. je tiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm naviac. Majú tri namiesto dvoch. Genetická porucha sa odborne nazýva trizómia 21. chromozómu.

            Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie, či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

             

          • ,,Maľba rúžom?"

          • Na piatkovej Výtvarke si staršie žiačky vyskúšali rozhodne netradičnú techniku- maľovať portréty rúžmi. S týmto nápadom prišla naša pedagogička Mirka, ktorá vytriedila svoju zbierku málo používaných rúžov po záruke (nevyužité, kúpené ešte pred pandémiou ). Bolo jej ľúto ich len tak vyhodiť, a preto rúže šikovne využila v edukačnom procese, kde môžu ešte vyniknúť na iných tvárach.

            Predlohou nám boli práce umelca Anders Olov Forss, ktorý maľuje portréty akrylom na plátno (face to face). Naše žiačky mali za úlohu nájsť vhodnú farebnú kombináciu rúžov a odtiene dominantnej farby, ktoré použijú na plochu tváre, tak aby si uvedomili prácu s tieňom na ľudskej tvári. Rúž má podobnú konzistenciu ako voskové pastely, preto sme na dotvorenie portrétov použili voskovky a olejovky. Výsledné práce starších žiačok zaujali tak, že si túto techniku chceli vyskúšať aj štvrtkoví členovia Výtvarky (tretiaci). Rúže sme minuli do poslednej štipky. Deti mali z tejto techniky zážitok a cvičenie ich veľmi bavilo.

            Preto, ak máte doma kozmetiku po záruke, nevyhadzujte ju zbytočne. Môžete sa inšpirovať a doma si s deťmi vytvoriť podobný obrázok.

          • voľné miesta na krúžky

          • MÁME VOĽNÉ MIESTA NA KRÚŽKY:

            - športová príprava

            - Rozmarínček (6-12 rokov, pondelok a streda, 14:00-15:00)

            - Baletky (7-12 rokov, utorok a štvrtok, 14:00-15:00)

            - gymnastika (9-10 rokov, streda)

            - gymnastika (11 a viac rokov, streda)

            - gymnastika (4-5 rokov, štvrtok)

            - gymnastika (8-9 rokov, utorok)

            - jóga (dospelí, štvrtok, 17:30-18:30)

            - tanečný klub

            - angličtina (od 10 rokov, streda, 16:00-17:00)

            Ak máte záujem, kontaktujte vedúceho krúžku. Info o krúžku a kontakt nájdete na našej stránke.

          • OZNAM

          • Prosíme rodičov, aby dodržiavali ZÁKAZ  VJAZDU do areálu školy.

            Zákaz platí aj po 17.00 hod.    

            Ďakujeme za pochopenie.

          • OZNAM

          • V stredu 15.3. sa krúžky SYLVYART a Dielničky pre deti s rodičmi rušia.

          • Blížia sa uzávierky súťaží!

          • Nezabudnite nám zaslať svoje písomné práce do anglicko-slovenskej literárnej súťaže Mágia života a Súťaže mladých chovateľov, termíny sa nám nebezpečne blížia! Mágia života trvá do 17.3.2023 a zasielanie prác do Súťaže mladých chovateľov trvá do 30.3.2023! Oboje zasielajte na mailovú adresu sucharova@cvctn.sk. Tešíme sa na Vaše príspevky!

          • SÚŤAŽ do 31.3.2023

          •  H. CH. Andersen pre 180 rokmi napísal rozprávku o Škaredom káčatku. Staňte sa na chvíľu ilustrátormi a pošlite nám ilustráciu tejto knižky na cvctn@cvctn.sk. Troch z Vás 31.3.2023 odmeníme kreatívnymi balíčkami.