• Výtvarná súťaž Hor sa do maľovania hôr!

          • Včera 11.12.2022 bol medzinárodný deň hôr a my, pri tejto príležitosti, opäť spúšťame výtvarnú súťaž Hor sa do maľovania hôr. Témou druhého ročníka je Hora, ktorá ma očarila. Neváhajte sa zapojiť! Ceny pre víťazov sú naozaj lákavé. Víťazi si odnesú 100€ poukážky na nákup v obchode MÖBELIX a vecné ceny z obchodíku Šikovnica. Pravidlá súťaže nájdete na webovej stránke v sekcii Pre školy- súťaže pre školy.Tešíme sa na vaše práce!

          • Vystúpenie DSS Lavičková

          • Dňa 20.12.2022 boli naše šikovné detičky pod vedením Mirky, Denisky, Romanky a Evky potešiť vianočným vystúpením seniorov v DSS na Lavičkovej.

            Prichystali si pre nich rôzne tanečné choreografie, ktorými tak všetkým seniorom spríjemnili predvianočný čas a vykúzlili im úsmev na tvári.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným.

          • Zbierka pre OZ Trenčiansky útulok

          • Dnes sme boli osobne odovzdať materiálnu a finančnú pomoc OZ Trenčiansky útulok.

            Milovníci havkáčov nám v piatok priniesli množstvo potrebných vecí, ktoré OZ určite využije: deky, plachty, uteráky, hrnce na varenie jedla, granule, cestoviny, čistiace prostriedky atď. Ten, kto neprispel hmotným darom, prispel finančným príspevkom.

            Deti z krúžku Mladý chovateľ a deti zo ZŠ Veľkomoravská, ZŠ Omšenie, ZŠ Kubranská, ZŠ Tr. Jastrabie, ZŠ Hodžova, ZŠ Chocholná Velčice, ZŠ Tr, Stankovce, ktoré sa zapojili do celoročnej súťaže "O putovný pohár CVČ", vyrobili pre psíkov hračky z handričiek, ktoré sme útulku tiež odovzdali.

            Ďakujeme všetkým za pomoc, Evke Suchárovej za zorganizovanie úžasnej akcie a držíme palce OZ Trenčiansky útulok, ktoré sa s láskou venuje opusteným psíkom.

          • Poďakovanie

          • Ďakujeme všetkým, ktorí nás prišli podporiť a za dobrovoľný príspevok si odniesli kúsok tvorivej duše našich CeVeČkárov. Príspevok putuje do OZ Kolotoč, z ktorého financujeme kostýmy pre tanečné krúžky, výlety,  exkurzie a mnoho iných vecí, ktoré Vám spríjemňujú voľný čas.

          • CVČ na vianočných trhoch

          • Príďte podporiť detí z krúžkov Sylviart, Výtvarka, Keramika pre deti a Mladý chovateľ. Pripravili pre Vás krásne výrobky z hliny, vianočné pohľadnice, ozdoby na stromček, záložky do knihy, či hračky pre mačky a psov. 

            Náš stánok sa nachádza hneď oproti Mestskej veže - tešíme sa na Vás od 10.00 do 19.00 hod.

          • Výtvarka pre školy

          • Dnes si šikovní druháci zo ZŠ Východná vytvorili takýchto krásnych vianočných kaprov. Na výchovno- vzdelávacom programe pre školy GRAFIKA si u nás vyrobili makety a vyskúšali si rovno dve výtvarné techniky- frotáž a grafiku.

          • Zbierka pre OZ Trenčiansky útulok

          • Dňa 16.12.2022 organizuje CVČ v Trenčíne zbierku finančných i vecných darov pre OZ Trenčiansky útulok od 8:00 do 15:30 hod. Neváhajte priniesť svoje príspevky a pomôžme spoločne tým, ktorí si sami pomôcť nevedia... Tešíme sa na vás!

          • Deň materských škôl

          • Významným medzníkom v dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal dátum 4. november 1829. V tento deň vznikla a bola založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska.

            K myšlienke dôležitosti predprimárneho vzdelávania sme sa pripojili aj my a pripravili sme pre deti z MŠ Východná športové predpoludnie. Ako to sama zakladateľka prvej detskej opatrovne, grófka Mária Terézia Brunswická vystihla: „Tieto malé deti tak vyučujú, že ani nevedia, že sa učili, a celý čas trávia tak, že si myslia, že sa len hrali.“ Preto sme vybrali hry, pri ktorých si deti zopakovali farby, pojmy vľavo - vpravo, vysoko  - nízko, rýcho - pomaly a utvrdili si pravidlá fair play správania. Po spoločnom behu, spokojní a unavení dostali všetci malú odmenu.

          • OK Technickej olympiády

          • Dňa 24.11.2022 sa uskutočnilo OK technickej olympiády, ktorého sa zúčastnilo 37 žiakov z 13. základných škôl trenčianskeho okresu.

            Súťaž prebiehala v priestoroch SOŠ Pod Sokolicami, kde mali žiaci po ukončení písomnej časti, pripravenú prezentáciu najnovších didaktických pomôcok školy. Na praktickú časť sa presunuli do dielní, kde si zmerali svoje sily pri výrobe stojanu na mobil a spoločenskej hry "Háčikový súboj".

            Po sčítaní bodov za teoretickú časť a bodov za vytvorený výrobok získali:

            kat. B - jednotlivci  1. miesto Tomáš Brúsil, ZŠ Bezručova, Trenčín, 2. miesto Nicolas Majan, ZŠ Hodžova, Trenčín a 3. miesto Nikolas Kukla

            kat. A - dvojice   1.miesto Sebastián Zajaček a Andrej Valko, ZŠ A. Bagara, Tr. Teplice, 2. miesto  Adam Šebák a Filip Bystrický, ZŠ Dlhé Hony, Trenčín a 3. miesto Patrik Chlebana a Šimon Hurák, ZŠ s MŠ V. Mitúcha, H. Srnie.

            Všetkým srdečne gratulujeme a držíme palce v krajskom kole.

            Ďakujeme vedeniu Strednej odbornej školy Pod Sokolicami za poskytnutie priestorov a zamestnancom a študentom za pomoc pri organizácii okresného kola.

          • Vianočný stromček

          • Deti z keramického a výtvarného krúžku v CVČ vyzdobili jeden zo stromčekov z "jedľového lesa" na Štúrovom námestí.

            Ďakujeme všetkým deťom, že vyrobili vianočné ozdoby a mrzí nás, že väčšina kvôli chorobe nemohla stromček osobne vyzdobiť.

            Dúfame, že Vás krása stromčeka poteší a pohladí na duši :-) Snažili sme sa myslieť ekologicky a použiť len prírodný materiál.