• Čarujeme z hliny

          • 27.6. sa uskutočnilo v priestoroch Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne slávnostné vyhodnotenie 2. ročníka keramickej súťaže "Čarujeme z hliny". Tohtoročnou témou bol "Rozprávkový svet Kristy Bendovej", pri príležitosti 100-tého jej výročia narodenia. Deti dodnes radi siahnu po knihách: Opice z našej police, Osmijankove rozprávky, Jožko Pletko alebo Bola raz jedna trieda.  A práve tieto knihy boli aj inšpiráciou našich malých keramikárov.

            Cenu poroty získali:

            Lucia Racenbergová, Ema Bezdedová, Melánia Račková, Jakub Balaj, Sára Krump zo ZŠ Dlhé Hony

            Alžbeta Gardoňová, Ema Brožeková, Bianka Kohútová zo ZŠ A. Bagara, Trenčianske Teplice

            Ema Jakabová a Viktória Holčeková z CVČ Trenčín.

            Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa tvorivých chvíľ.

            Ďakujeme Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne za podporu a poskytnutie priestorov.

          • Medový deň

          • Už druhý rok ukončujeme našu krúžkovú činnosť "Medovým dňom". Počasie nám prialo a tak deti z tanečných a športových krúžkov Fresas, Baletky, Džamal Junior, Dancing flowers, DĽS Rozmarínček, Prípravky, Aikido a Karate mohli predviesť svoju celoročnú činnosť. 

            Deti pri vstupe čakali súťažné kartičky, za ktoré po zozbieraní všetkých pečiatok za splnené úlohy na jednotlivých stanovištiach, dostali sladkú odmenu a na pamiatku magnetku z medového dňa. Tvorivé deti čakalo maľovanie na bavlnené tašky so SYLVYART a výroba sviečok z medzistienok s včelárkou p. Straussovou. Menšie deti potešilo nielen maľovanie včielok na tvár od Aďky Sobkovej, fotenie s včielkou, ale určite aj cukrová vata od p. Plánku. Rodičia si mohli prečítať zaujímavosti o včielkach a vychutnať si dobrú kávičku.

            Súčasťou dňa bola aj výstava prác detí a vyhodnotenie súťaže pre MŠ - Včelie kráľovstvo a ocenenie členov šachového krúžku.

            Programom nás po celý čas sprevádzala naša Deniska Kašlíková.

            Ďakujeme MESTU TRENČÍN za dotáciu, PETER SOBEK za krásne fotky a všetkým za skvelú atmosféru. Poďakovanie patrí aj dobrovoľníčkam Hanke, Nelke, Ninke, Nelly, Emke a Lei a Johanke z Ligy za duševné zdravie.

            Ďakujeme, že ste celý rok boli s nami !!!

            FOTOALBUM TU

          • Tanečné workshopy 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tanečné workshopy 2023.

            Dievčatá zo záujmových útvarov Fresas a Dancing flowers strávili nedeľné dopoludnie 28.mája tanečne. 👯‍♀️ Tanečné dielne(workshopy), akéhokoľvek tanečného štýlu, sú výborným nástrojom pre rozvoj pohybových zručností a prehĺbenie pozitívneho vzťahu k vlastnému telu a jeho možností v tanci. 🤸‍♀️ Pozvanie viesť tanečné dielne do nášho CVČ prijala lektorka latino tancov Marta Majerčík, profesionálna tanečníčka, učiteľka a inštruktorka tanca, choreografka a organizátorka tanečných eventov. Pre dievčatá si pripravila tanečné dielne v štýloch kubánskej salsy a brazílskej karnevalovej samby. 🇨🇺🇧🇷 Dievčatá si zlepšovali techniku, zoznamovali sa s novými tancami, získali nové zručnosti a vedomosti a najmä sa opäť výborne zabavili. 🤩 Veľké ĎAKUJEME ešte raz Marte Majerčík za tento zážitok a za jej prístup a ochotu❤️

          • Včelie kráľovstvo

          • V rámci projektu Včelie kráľovstvo sme vyhlásili aj výtvarnú súťaž pre deti z materských škôl. Z ôsmych MŠ nám poslali 72 prác detí. Výber bol veľmi ťažký, každé dielo bolo plné nápaditosti a snahy detí.

            Cenu poroty získali:

            Alžbetka Rozvadská - MŠ Legionárska, Katka Olešňanová - MŠ Šafárikova, Terezka Vančová - MŠ Soblahovská, Emka Barnetová - MŠ Šafárikova, Svetlanka Nováková - MŠ Na dolinách, Dávidko Gurín - MŠ Novomeského, Saška Matavová - MŠ Opatovská, Lukáško Dolinský - MŠ Východná, Maximilián Múdry Šebík - MŠ Novomeského a Benjamín Brhlík - MŠ Švermova.

             

            Ďakujeme všetkým deťom a p. učiteľkám, že sa zapojili do našej súťaže a dúfame, že na budúci rok nás znovu potešia svojimi výtvormi. Poďakovanie patrí aj Mestu Trenčín za poskatnutú dotáciu.

          • Tvorivé dielničky

          • V nedeľu sme strávili príjemné predpoludnie na turnaji 3x3 BASKETBALL. Úžasnú akciu dopĺňali naše tvorivé dielničky pre mladšie deti, ktoré sa prišli pozrieť na svojich súrodencov. Ďakujeme Sylvii a Johanke z Ligy pre duševné zdravie za pomoc a organizátorom za športový zážitok.

            Nenechajte si ujsť FINÁLE - 5.8.2023 od 9.00 hod. na ihrisku pri železničnom moste.

          • TAKTIC - športová olympiáda

          • Deň detí sa niesol v znamení športu. Deti z ŠKD Východná si na pripravených stanovištiach zmerali svoje sily v hode raketkou, v triafaní loptičky lakrosovu pálkou, v behu cez prekážky a nakoniec spoločným šprintom. Počasie nám prialo a deti sa skvelo zabavili. Po absolvovaní všetkých disciplín ich čakali drobné odmeny.

            Tešíme sa na budúci rok :-)

          • EXKURZIA BRATISLAVA- BIBIANA

          • EXKURZIA BRATISLAVA - BIBIANA

            Členky záujmového útvaru Výtvarka sa v stredu 7.6.2023 zúčastnili exkurzie v našom hlavnom meste, kde navštívili BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti.

            Pozreli si aktuálnu interaktívnu výstavu Lovci znakov, ktorá je zameraná na jeden z najvýznamnejších objavov ľudstva- PÍSMO. ,,Výstava mapuje jeho históriu, prezentuje ho ako prostriedok komunikácie, umeleckého stvárnenia, či jeho miesto vo verejnom priestore." Dievčatá tak mali možnosť zoznámiť sa s kníhtlačou, ručným písaním a kaligrafiou, komunikáciou pomocou emotikonov, tvorbou písomných fontov, telegrafickou komunikáciou, klinovým písmom, kryptografiou, vizuálnym smogom a pod.

            Zúčastnili sa aj tvorivej dielne Vytvor si svoj fotogram pod vedením lektorky Bety, ktorá ich naučila ako vytvoriť fotografie bez fotoaparátu pomocou prírodných materiálov, predmetov bežnej potreby a svetlocitlivého papiera. Naučili sa aj základné princípy vyvolávania fotiek.

            Workshop aj výstavu si dievčatá veľmi užili, za čo ešte raz ďakujeme Bety, ktorá ich sprevádzala aj výstavou. Plné zážitkov a nových skúseností si v Bratislave stihli ešte pozrieť významné architektonické pamiatky a stavby ako napríklad Prezidentský palác, Michalskú bránu, Farský kostol sv.Jána z Mathy, Dóm sv. Martina a vyhliadkovú vežu UFO.

            Tu si môžete pozrieť video z aktuálnej výstavy, ktorej sa dievčatá zúčastnili

            https://www.bibiana.sk/sk/podujatia/lovci-znakov

            Zdroj: Bibiana

          • O putovný pohár CVČ

          • Tretí ročník celoročnej súťaže pre deti z ŠKD je za nami. Každý mesiac sa deti pasovali s novou úlohou, ktorej cieľom bola spolupráca celého oddelenia, tvorivosť a zábava. Aj tento rok bolo ťažké určiť umiestnenia, ale predsa sa nám to podarilo. Hodnotili sme práce detí z ŠKD zo ZŠ s MŠ Omšenie, ZŠ Kubranská, ZŠ Veľkomoravská, ZŠ Trenčianske Jstrabie, ZŠ Hodžova, ZŠ Chocholná - Velčice, ZŠ s MŠ Trenčianske Stankovce.

            Výsledková listina TU

            Ďakujeme, že ste sa zapojili a vytrvali celý rok. Všetky diela sú vystavené v OC Laugaricio do 12.6.2023