• Tanečné workshopy 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tanečné workshopy 2023.

            Dievčatá zo záujmových útvarov Fresas a Dancing flowers strávili nedeľné dopoludnie 28.mája tanečne. 👯‍♀️ Tanečné dielne(workshopy), akéhokoľvek tanečného štýlu, sú výborným nástrojom pre rozvoj pohybových zručností a prehĺbenie pozitívneho vzťahu k vlastnému telu a jeho možností v tanci. 🤸‍♀️ Pozvanie viesť tanečné dielne do nášho CVČ prijala lektorka latino tancov Marta Majerčík, profesionálna tanečníčka, učiteľka a inštruktorka tanca, choreografka a organizátorka tanečných eventov. Pre dievčatá si pripravila tanečné dielne v štýloch kubánskej salsy a brazílskej karnevalovej samby. 🇨🇺🇧🇷 Dievčatá si zlepšovali techniku, zoznamovali sa s novými tancami, získali nové zručnosti a vedomosti a najmä sa opäť výborne zabavili. 🤩 Veľké ĎAKUJEME ešte raz Marte Majerčík za tento zážitok a za jej prístup a ochotu❤️

          • Včelie kráľovstvo

          • V rámci projektu Včelie kráľovstvo sme vyhlásili aj výtvarnú súťaž pre deti z materských škôl. Z ôsmych MŠ nám poslali 72 prác detí. Výber bol veľmi ťažký, každé dielo bolo plné nápaditosti a snahy detí.

            Cenu poroty získali:

            Alžbetka Rozvadská - MŠ Legionárska, Katka Olešňanová - MŠ Šafárikova, Terezka Vančová - MŠ Soblahovská, Emka Barnetová - MŠ Šafárikova, Svetlanka Nováková - MŠ Na dolinách, Dávidko Gurín - MŠ Novomeského, Saška Matavová - MŠ Opatovská, Lukáško Dolinský - MŠ Východná, Maximilián Múdry Šebík - MŠ Novomeského a Benjamín Brhlík - MŠ Švermova.

             

            Ďakujeme všetkým deťom a p. učiteľkám, že sa zapojili do našej súťaže a dúfame, že na budúci rok nás znovu potešia svojimi výtvormi. Poďakovanie patrí aj Mestu Trenčín za poskatnutú dotáciu.

          • Tvorivé dielničky

          • V nedeľu sme strávili príjemné predpoludnie na turnaji 3x3 BASKETBALL. Úžasnú akciu dopĺňali naše tvorivé dielničky pre mladšie deti, ktoré sa prišli pozrieť na svojich súrodencov. Ďakujeme Sylvii a Johanke z Ligy pre duševné zdravie za pomoc a organizátorom za športový zážitok.

            Nenechajte si ujsť FINÁLE - 5.8.2023 od 9.00 hod. na ihrisku pri železničnom moste.

          • TAKTIC - športová olympiáda

          • Deň detí sa niesol v znamení športu. Deti z ŠKD Východná si na pripravených stanovištiach zmerali svoje sily v hode raketkou, v triafaní loptičky lakrosovu pálkou, v behu cez prekážky a nakoniec spoločným šprintom. Počasie nám prialo a deti sa skvelo zabavili. Po absolvovaní všetkých disciplín ich čakali drobné odmeny.

            Tešíme sa na budúci rok :-)

          • EXKURZIA BRATISLAVA- BIBIANA

          • EXKURZIA BRATISLAVA - BIBIANA

            Členky záujmového útvaru Výtvarka sa v stredu 7.6.2023 zúčastnili exkurzie v našom hlavnom meste, kde navštívili BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti.

            Pozreli si aktuálnu interaktívnu výstavu Lovci znakov, ktorá je zameraná na jeden z najvýznamnejších objavov ľudstva- PÍSMO. ,,Výstava mapuje jeho históriu, prezentuje ho ako prostriedok komunikácie, umeleckého stvárnenia, či jeho miesto vo verejnom priestore." Dievčatá tak mali možnosť zoznámiť sa s kníhtlačou, ručným písaním a kaligrafiou, komunikáciou pomocou emotikonov, tvorbou písomných fontov, telegrafickou komunikáciou, klinovým písmom, kryptografiou, vizuálnym smogom a pod.

            Zúčastnili sa aj tvorivej dielne Vytvor si svoj fotogram pod vedením lektorky Bety, ktorá ich naučila ako vytvoriť fotografie bez fotoaparátu pomocou prírodných materiálov, predmetov bežnej potreby a svetlocitlivého papiera. Naučili sa aj základné princípy vyvolávania fotiek.

            Workshop aj výstavu si dievčatá veľmi užili, za čo ešte raz ďakujeme Bety, ktorá ich sprevádzala aj výstavou. Plné zážitkov a nových skúseností si v Bratislave stihli ešte pozrieť významné architektonické pamiatky a stavby ako napríklad Prezidentský palác, Michalskú bránu, Farský kostol sv.Jána z Mathy, Dóm sv. Martina a vyhliadkovú vežu UFO.

            Tu si môžete pozrieť video z aktuálnej výstavy, ktorej sa dievčatá zúčastnili

            https://www.bibiana.sk/sk/podujatia/lovci-znakov

            Zdroj: Bibiana

          • O putovný pohár CVČ

          • Tretí ročník celoročnej súťaže pre deti z ŠKD je za nami. Každý mesiac sa deti pasovali s novou úlohou, ktorej cieľom bola spolupráca celého oddelenia, tvorivosť a zábava. Aj tento rok bolo ťažké určiť umiestnenia, ale predsa sa nám to podarilo. Hodnotili sme práce detí z ŠKD zo ZŠ s MŠ Omšenie, ZŠ Kubranská, ZŠ Veľkomoravská, ZŠ Trenčianske Jstrabie, ZŠ Hodžova, ZŠ Chocholná - Velčice, ZŠ s MŠ Trenčianske Stankovce.

            Výsledková listina TU

            Ďakujeme, že ste sa zapojili a vytrvali celý rok. Všetky diela sú vystavené v OC Laugaricio do 12.6.2023

          • TAKTIC - TAKE ME OUT

          • V rámci týždňa aktivít CVČ a kampane Take me out sme pripravili pre deti z MŠ Východná pohybové predpoludnie. Pohyb je pre deti prirodzený a preto sa radi zapojili do jednotlivých disciplín a nadšene ich plnili. Po aktívnom športovaní nesmeli chýbať aj malé odmeny :-)

            FOTOALBUM

          • Za hranicou pohybu 2023- tanečná súťaž

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Za hranicou pohybu 2023- tanečná súťaž .

            Dňa 12. mája sa dievčatá zo skupiny Fresas zúčastnili celoslovenskej tanečnej súťaže v Nitre Za hranicou pohybu. Súťažili s tromi choreografiami: 1. Bam bam - kubánska sólo salsa v podaní Nikolky Dvorskej získala krásne druhé miesto v kategórii Open DVK B 2. La Bomba - sólo mix kubánskej salsy, prvkov afrického tanca a reggaetonu v prevedení Denisky Kašlíkovej, ktorá si vytancovala parádne druhé miesto v kategórii Open HVK/JVK B 3. Ritmo- formáciu s prvkami reggaetonu, merengue a new stylu zatancovali dievčatá super a získali siedme miesto. Aj keď sa neumiestnili, odniesli si kopec zážitkov a nových skúseností, ktoré sú dôležité pri formovaní hodnôt ako sú pozitívny vzťah k tancu, neustály progres, zábava a priateľstvá, ktoré pomocou súťaženia môžu získať. Dievčatám gratulujeme a želáme im veľa ďalších úspechov a pozitívnych zážitkov z tanca!

          • HATLA-PATLA

          • Od októbra ponúkame materským školám spestrenie výchovno - vzdelávacieho programu hodinami keramiky. Deti si precvičia jemnú motoriku, rozvíjajú si pri práci fantáziu, sústredenie, zmysel pre estetiku a zvedavosť.

            Tento školský rok nás navštívilo 138 detí z MŠ Východná, MŠ Šafárikova a MŠ Šmidkeho, ktoré si vytvorili vianočného anjelika a srdiečko ku Dňu matiek.

            FOTOALBUM

          • Tekuté zlato

          • V mesiaci máj sme aj vďaka dotácii mesta Trenčín, pripravili pre deti I. stupňa ZŠ výchovno - vzdelávací program Tekuté zlato. Včelárka p. Straussová porozprávala deťom zaujímavosti o včielkach, ako pracujú v úli, starajú sa o malé včielky, vyrábajú medík a prečo je tak dôležité, aby sme sa o ne starali a vytvárali im vhodné prostredie na život.

            Súčasťou programu bola aj ochutnávka medu, výroba sviečky z medzistienok a samozrejme skúšanie včelárskeho klobúka. Pani Straussová venovala deťom aj včeličkové pexeso, ktoré namaľoval náš bývalý kolega Mirko Volník :-)

            Programu sa zúčastnilo 145 žiakov zo 6 tried: ZŠ J. Palu, Trenčianske Jastrabie; ZŠ Soblahov, ZŠ Dlhé Hony a ZŠ Bezručova.

            FOTOALBUM

          • Platba letné tábory

          • Prosíme zákonných zástupcov, aby uhradili poplatok za denné letné tábory do 31.5.2023 Pokyny k úhradám sú v sekcii Tábory (Pokyny pre letný denný tábor 2023)

          • TAKTIC (22.5.-4.6.2023)

          • Viac ako 40 CVČ na Slovensku vrátane nášho sa zapája do TAKTIC-u (Týždňa aktivít centier voľného času).

            PRETOŽE:

            Bezpečie je naša priorita, spoločne vytvárame bezpečné a pozitívne prostredie pre vaše deti.

            Poskytujeme deťom a mládeži priestor na ich rozlet.

            Rozvíjame, zvyšujeme sebadôveru a motiváciu detí a mládeže.

            Aktivity v oblasti voľného času majú pozitívny vplyv na fyzické a duševné zdravie detí a mládeže.

            Športové aktivity dokážu zlepšiť náladu, umenie a kultúra dokáže rozvíjať kreativitu a empatiu.

            Voľný čas môže byť príležitosťou na budovanie sociálnych vzťahov a priateľov.

            Zlepšujeme sociálne a komunikačné zručnosti detí a mládeže a rozširujeme ich sieť kontaktov.

            Pomáhame vytvárať lepšiu budúcnosť pre deti a mládež v našom meste.

            Podporujeme aktívne trávenie voľného času, zlepšujeme kvalitu života v komunite a zároveň podporujeme aktívne občianstvo medzi mladými ľuďmi.

          • OK Slávik Slovenska

          • Dňa 12.5.2023 sa uskutočnilo okresné kolo speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska v priestoroch KC Aktivity. Zo školských kôl postúpilo 30 žiakov zo 16 škôl. Porota v zložení: Mgr. Veronika Staňková, Bc.Lucia Matúšová a Mgr. Alena Poláková, rozhodli o nasledovnom poradí:

            I. kategória

            1. Tobias Beták ZŠ Bezručova, TN

            2. Zuzana Ščepková ZŠ Dlhé Hony, Trenčín

            3. Martin Kadák ZŠ s MŠ Trenčianske Stankovce

             

            II. kategória

            1. Hana Padyšáková ZŠ Omšenie

            2. Natália Bachratá ZŠ Dlhé Hony, Trenčín

            3. Vanesa Stehlíková ZŠ S MŠ Horná Súča

             

            III. kategória

            1. Viktória Križková ZŠ s MŠ Melčice-Lieskové

            2. Ema Vavríková ZŠ Dlhé Hony, Trenčín

            3. Ema Juricová ZŠ S MŠ Horná Súča

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom, členom poroty a pedagógom, ktorí žiakov na súťaž pripravovali. Víťazom želáme úspešnú reprezentáciu na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 23.05.2023 v ZUŠ K. Pádiveho, Nám. SNP 2, Trenčín.

            FOTOALBUM

          • Zbierka pre AFRIKU

          • V mesiaci apríl sme sa znovu zapojili do zbierky - Okuliare pre Afriku. Odovzdlai sme 160 okuliarov pre dospelých, ale aj pre deti. Okuliare budú vyčistené, premerané a expedované do Afriky.

            Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli svojou ochotou a našli staré okuliare, priniesli ich k nám a tak niekomu neznámemu nezištne pomohli.