• TAKTIC - TAKE ME OUT

          • V rámci týždňa aktivít CVČ a kampane Take me out sme pripravili pre deti z MŠ Východná pohybové predpoludnie. Pohyb je pre deti prirodzený a preto sa radi zapojili do jednotlivých disciplín a nadšene ich plnili. Po aktívnom športovaní nesmeli chýbať aj malé odmeny :-)

            FOTOALBUM

          • Za hranicou pohybu 2023- tanečná súťaž

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Za hranicou pohybu 2023- tanečná súťaž .

            Dňa 12. mája sa dievčatá zo skupiny Fresas zúčastnili celoslovenskej tanečnej súťaže v Nitre Za hranicou pohybu. Súťažili s tromi choreografiami: 1. Bam bam - kubánska sólo salsa v podaní Nikolky Dvorskej získala krásne druhé miesto v kategórii Open DVK B 2. La Bomba - sólo mix kubánskej salsy, prvkov afrického tanca a reggaetonu v prevedení Denisky Kašlíkovej, ktorá si vytancovala parádne druhé miesto v kategórii Open HVK/JVK B 3. Ritmo- formáciu s prvkami reggaetonu, merengue a new stylu zatancovali dievčatá super a získali siedme miesto. Aj keď sa neumiestnili, odniesli si kopec zážitkov a nových skúseností, ktoré sú dôležité pri formovaní hodnôt ako sú pozitívny vzťah k tancu, neustály progres, zábava a priateľstvá, ktoré pomocou súťaženia môžu získať. Dievčatám gratulujeme a želáme im veľa ďalších úspechov a pozitívnych zážitkov z tanca!

          • HATLA-PATLA

          • Od októbra ponúkame materským školám spestrenie výchovno - vzdelávacieho programu hodinami keramiky. Deti si precvičia jemnú motoriku, rozvíjajú si pri práci fantáziu, sústredenie, zmysel pre estetiku a zvedavosť.

            Tento školský rok nás navštívilo 138 detí z MŠ Východná, MŠ Šafárikova a MŠ Šmidkeho, ktoré si vytvorili vianočného anjelika a srdiečko ku Dňu matiek.

            FOTOALBUM

          • Tekuté zlato

          • V mesiaci máj sme aj vďaka dotácii mesta Trenčín, pripravili pre deti I. stupňa ZŠ výchovno - vzdelávací program Tekuté zlato. Včelárka p. Straussová porozprávala deťom zaujímavosti o včielkach, ako pracujú v úli, starajú sa o malé včielky, vyrábajú medík a prečo je tak dôležité, aby sme sa o ne starali a vytvárali im vhodné prostredie na život.

            Súčasťou programu bola aj ochutnávka medu, výroba sviečky z medzistienok a samozrejme skúšanie včelárskeho klobúka. Pani Straussová venovala deťom aj včeličkové pexeso, ktoré namaľoval náš bývalý kolega Mirko Volník :-)

            Programu sa zúčastnilo 145 žiakov zo 6 tried: ZŠ J. Palu, Trenčianske Jastrabie; ZŠ Soblahov, ZŠ Dlhé Hony a ZŠ Bezručova.

            FOTOALBUM

          • Platba letné tábory

          • Prosíme zákonných zástupcov, aby uhradili poplatok za denné letné tábory do 31.5.2023 Pokyny k úhradám sú v sekcii Tábory (Pokyny pre letný denný tábor 2023)

          • TAKTIC (22.5.-4.6.2023)

          • Viac ako 40 CVČ na Slovensku vrátane nášho sa zapája do TAKTIC-u (Týždňa aktivít centier voľného času).

            PRETOŽE:

            Bezpečie je naša priorita, spoločne vytvárame bezpečné a pozitívne prostredie pre vaše deti.

            Poskytujeme deťom a mládeži priestor na ich rozlet.

            Rozvíjame, zvyšujeme sebadôveru a motiváciu detí a mládeže.

            Aktivity v oblasti voľného času majú pozitívny vplyv na fyzické a duševné zdravie detí a mládeže.

            Športové aktivity dokážu zlepšiť náladu, umenie a kultúra dokáže rozvíjať kreativitu a empatiu.

            Voľný čas môže byť príležitosťou na budovanie sociálnych vzťahov a priateľov.

            Zlepšujeme sociálne a komunikačné zručnosti detí a mládeže a rozširujeme ich sieť kontaktov.

            Pomáhame vytvárať lepšiu budúcnosť pre deti a mládež v našom meste.

            Podporujeme aktívne trávenie voľného času, zlepšujeme kvalitu života v komunite a zároveň podporujeme aktívne občianstvo medzi mladými ľuďmi.

          • OK Slávik Slovenska

          • Dňa 12.5.2023 sa uskutočnilo okresné kolo speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska v priestoroch KC Aktivity. Zo školských kôl postúpilo 30 žiakov zo 16 škôl. Porota v zložení: Mgr. Veronika Staňková, Bc.Lucia Matúšová a Mgr. Alena Poláková, rozhodli o nasledovnom poradí:

            I. kategória

            1. Tobias Beták ZŠ Bezručova, TN

            2. Zuzana Ščepková ZŠ Dlhé Hony, Trenčín

            3. Martin Kadák ZŠ s MŠ Trenčianske Stankovce

             

            II. kategória

            1. Hana Padyšáková ZŠ Omšenie

            2. Natália Bachratá ZŠ Dlhé Hony, Trenčín

            3. Vanesa Stehlíková ZŠ S MŠ Horná Súča

             

            III. kategória

            1. Viktória Križková ZŠ s MŠ Melčice-Lieskové

            2. Ema Vavríková ZŠ Dlhé Hony, Trenčín

            3. Ema Juricová ZŠ S MŠ Horná Súča

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom, členom poroty a pedagógom, ktorí žiakov na súťaž pripravovali. Víťazom želáme úspešnú reprezentáciu na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 23.05.2023 v ZUŠ K. Pádiveho, Nám. SNP 2, Trenčín.

            FOTOALBUM

          • Zbierka pre AFRIKU

          • V mesiaci apríl sme sa znovu zapojili do zbierky - Okuliare pre Afriku. Odovzdlai sme 160 okuliarov pre dospelých, ale aj pre deti. Okuliare budú vyčistené, premerané a expedované do Afriky.

            Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli svojou ochotou a našli staré okuliare, priniesli ich k nám a tak niekomu neznámemu nezištne pomohli.

          • Rozprávková cesta hradom Beckov

          • Naše tanečné skupiny Dancing Flowers, Fresas, Rozmarínček, Baletky, Džamál Junior, a k nim sa pridali aj dievčatá zo skupiny Ameerah, strávili príjemnú sobotu 6.5.2023 na akcii Rozprávková cesta hradom Beckov. Napriek sychravému počasiu si vystúpenia užili a svojimi choreografiami rôznych tanečných štýlov spestrili divákom na hrade tento rozprávkový deň. :)

            Ďakujeme agentúre Be happy za pozvanie.

          • Maratón pohybu - 2.6.2023

          • Ahojte, pozývame Vás na pripravovanú akciu k nám do Centra voľného času - na Maratón pohybu.

            V piatok 2.6.2023 v poobedňajších hodinách 16:00 -19:00. Budete môcť absolvovať 4 pohybovky po sebe, prípadne tie, ktoré si zvolíte. Pohybovky budú určené pre širokú verejnosť, preto môžu prísť jednotlivci, aj rodiny s deťmi. Tešíme sa na Vás.

            Viac informácií sa dočítate na našej stránke - Pre Verejnosť ....

            https://cvctn.edupage.org/a/pre-verejnosthttps://cvctn.edupage.org/a/pre-verejnost

          • Vyhodnotenie Súťaže Mladých chovateľov

          • Hlavné časti Centrom voľného času v Trenčíne vyhlásenej Súťaže Mladých chovateľov - čiže písomný test, poznávačka plemien a pohovor k obhajobe práce - sa už konali 5.5.2023 od 8:00 do cca 13:00 v priestoroch CVČ Trenčín. Po sčítaní všetkých bodov naša porota vyhodnotila najúspešnejších súťažiacich a určila miesta v jednotlivých kategóriách. Celkové bodové ohodnotenie súťažiacich si môžete pozrieť vo výsledkovej listine tu: vysledkova_listina_SMCH_2023.pdf (modrou farbou sú označené umiestnenia pre kategóriu do 13 rokov a zelenou je kategória do 18 rokov). Je veľká škoda, že sa hlavnej časti súťaže nemohol zúčastniť súťažiaci, ktorý mal najlepšiu písomnú prácu, ktorá bola iba 0,42 boda od plného počtu bodov! A takýto výkon sme nemohli nechať neohodnotený! Preto sme danému súťažiacemu takisto zaslali vecné ceny.

            Ceny pre umiestnených súťažiacich nám srdečne zasponzorovalo SuperZoo, za čo im veľmi pekne ďakujeme! Súťažiaci si ich môžu prísť vyzdvihnúť počas celého pracovného týždňa od 7:30 do 15:30 u nás v CVČ. Najlepšie práce zverejníme na našich stránkach v priebehu tohto týždňa. Tešíme sa na budúci ročník, bolo to super dopoludnie! ;)

            Bližšie informácie ako i hodnotenia písomných prác postupne pridávame sem.

          • Majáles

          • Slnečné počasie, usmiate a spokojné deti, to bol 1. máj v Átriu pod Mestskou vežou. Prekvapilo nás také množstvo "tvorivo chtivých" detí, ktoré si prišli vyrobiť vtipné čelenky a farebné lietajúce motýliky.

            Ďakujeme za inšpiratívne predpoludnie a tešíme sa na vás na budúci rok.

             

          • Chemická olympiáda

          • Dňa 30.3. sa konal 59.ročník OK Chemickej olympiády kat.D v priestoroch ZŠ Východná.

            Zasúťažiť si mohli žiaci 8. a 9.ročníka základných škôl, 3. a 4. ročníka osemročných gymnázíí a 1. ročníka päťročných gymnázií.

            Olympiáda bola rozdelená na teoretickú a praktickú časť.

            Gratulujeme víťazom v tomto šk.roku a tešíme sa na ten ďalší. :)